Relatieontwikkeling coaching2018

Coaching

Een relatie heb je samen, hoezo individuele coaching?

Een relatie is niet iets dat je alleen hebt, maar die tussen jullie bestaat. Een relatie is de voortdurende interactie tussen twee mensen. Het gedrag van je partner roept een reactie op bij jou. Je partner reageert weer op jou gedrag. Hoe je het gedrag van je partner begrijpt, welke emoties bij jou geraakt worden is een innerlijk proces. In individuele coaching staat dit innerlijke proces centraal. Door je innerlijke proces te bewerken stel je jezelf in staat om anders te reageren. Ander gedrag van jou zal een andere respons oproepen bij je partner.

Wanneer individuele coaching een oplossing kan bieden

Als jouw partner moeite heeft met het idee om samen naar coaching of therapie te gaan en zich daar niet overheen kan zetten, kom je voor de keuze te staan wat dit voor jou en jullie relatie betekent. Je kunt dan tot de conclusie komen dat je relatie je zoveel waard is dat je wilt onderzoeken wat jouw bijdrage is in de relatie en wat jouw behoeften, zodat jij je in de relatie anders op kunt stellen en je partner uitnodigt om anders op jou te reageren. Dit wil je leren in individuele coaching.

Het kan jullie overkomen dat er iets belangrijks verandert bij je partner: ziekte, ontslag een midlife crisis, waardoor je partner minder beschikbaar is in de relatie, of zelfs een persoonsverandering ondergaat. Je bent in de war wat dit voor jou betekent en wilt dit graag onderzoeken in individuele coaching.

Jullie zijn samen in een relatietraject, maar je ontdekt er in jouw gevoelens dingen spelen die teruggaan naar je eigen geschiedenis. Het is verwarrend en je wilt het eerst zelf wat meer begrijpen en verwerken voordat je dit wilt delen met je partner. Parallel aan of als tussenfase in jullie relatietraject zet je met individuele coaching het onderzoek naar jezelf in.


Een heldere aanpak

Op basis van een vrijblijvende intake, worden samen met jou de huidige probleempunten verkend en de coachingsdoelen opgesteld. Samen bespreken we wat een aanpak is die bij je past en stellen daar een plan voor op. Naast doelen en aanpak spreken we in dit plan het aantal bijeenkomsten af.

Bij ons werkt het altijd zo dat, als er minder coachingsbijeenkomsten nodig blijken, we zonder verdere verplichtingen de coaching beëindigen. Voor deze aanpak kunnen we gebruik maken van verschillende methodieken zoals de ZKM, EFT en de Integrale Coaching.

Locatie en kosten

Individuele coaching bieden wij vanuit onze werkplek in Ooltgensplaat. Wil je weten of relatiecoaching en de therapeut voor jou passend is, maak dan een afspraak voor een intakegesprek.
Dit gesprek bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een kennismaking en in het tweede deel verkennen we de relatie problematiek en wat coaching voor jou kan betekenen.
Zowel na de kennismaking als na de diagnose kan je besluiten of je door willen gaan. 
Als u besluit na de kennismaking niet verder te gaan, worden er geen kosten berekend, daarna betaald u gewoon voor één sessie.

Individuele coaching kost € 160,- per sessie van 1,5 uur (Particulier tarief). Afhankelijk van hoe en bij wie je verzekerd bent vergoedt de verzekeraar een deel van deze kosten.

Aanmelden individuele coaching

De openingstijden van de praktijk