Relatieweek2018Relatieweek in Frankrijk


Een Relatietherapieweek: (datum in overleg met jullie) zie brochure


Liever een week: kort, krachtig met snel effect ?

Een week intensief aan de slag in plaats van een serie wekelijkse gesprekken?
Houden jullie van kort, krachtig met snel resultaat?
Doeltreffend en met beproefde programma's.
Professionele therapeuten en een verblijf in een sfeervol 19e eeuws landhuis.
Dan is een relatieweek in de Bourgogne in Frankrijk vast iets voor jullie!
Kiezen tussen relatietherapie of een relatiecursus
Een relatietherapieweek is een intensief therapieprogramma voor jullie samen en gericht op het herstel van jullie emotionele band en het oplossen van de relatieproblemen.
De relatieverkwikker is een relatiecursus die jullie volgen in een kleine groep. Het doel is de emotionele band te versterken en weer goed op elkaar afgestemd te zijn.

In de ochtend aan de slag, in de middag ontspannen
Voor beiden programma's geldt dat we dagelijks in de ochtenden 2 x 2 uur werken. Een week omvat 24 uren cursus of therapie. De middagen en avonden kunnen jullie vrij invullen, zodat jullie samen ontspannen en genieten van de mooie natuur en rijke cultuur van de Bourgogne.

De Relatietherapieweek geeft nieuwe kansen!

De relatietherapieweek is exclusief voor jullie twee, zonder andere stellen. een stevig therapieprogramma onder deskundige begeleiding. Met aansluitend gespreksoefeningen voor thuis waarmee jullie het geleerde thuis kunnen continueren. Een week die de ommekeer kan betekenen voor jullie relatie.

Voor wie is de relatietherapieweek bedoeld?

Deze week is bedoeld voor stellen die serieuze relatie problemen ervaren en daar op eigen kracht niet (helemaal) uitkomen. De problemen leveren spanningen en onaangename irritaties op. Er kunnen gevoelens zijn van wantrouwen, jaloezie of je alleen voelen in de relatie. Soms voelt een partner zich moegestreden, onbegrepen of niet gewaardeerd door de ander. Soms verwerkt een stel een affaire. Ook kan er het gevoel ontstaan jezelf kwijt te raken. Eén van jullie kan twijfelen of de relatie nog wel toekomst heeft. Problemen op andere leefgebieden kunnen eveneens hun weerslag hebben in de relatie zoals landurige rouw, verlies van werk, gezondheid of een mid-life crisis. 

Wat houdt de relatietherapie in?

Deze emotie-gerichte gesprekstherapie is gebaseerd op de hechtingstheorie voor volwassenen. In de therapie starten we met het onderkennen en benoemen van de problemen en de sterke punten in de relatie. Deze thema's bepalen het accent voor de rest van de week. Wij hebben de focus op jullie beleving en emoties èn het werken aan praktische oplossingen voor de relatieproblemen. De relatietherapie doorloopt 10 stappen:

Wat heb je over relaties en de liefde geleerd in het gezin waar je vandaan komt.
Het in kaart brengen van de sleutelmomenten die jullie relatie verzwakte of juist een impuls gaven.
Oplopende spanningen en conflicten leren begrijpen, stoppen en herstellen.
Op effectieve manier je partner laten weten wat er in je omgaat en wat je nodig hebt en (anders) leren luisteren naar de behoeften van je partner.
Het onderzoeken van jullie huidige gevoelens en het delen en accepteren van die gevoelens met/van elkaar.
Relatiekwetsuren worden zichtbaar en bespreekbaar gemaakt en we werken aan het herstel van de schade.
Verlangens en wensen voor de relatie in de toekomst.
De juiste manier om te kunnen omgaan met de verschillen tussen jullie.
De kracht van intimiteit en hoe de sexuele relatie verbeterd kan worden.
Jullie verlaten Theursot met handvatten voor de toekomst van jullie relatie en een duidelijk plan hoe jullie het geleerde onderhouden.

Welkom op het manoir Theursot

Tijdens je verblijf logeer je op het sfeervolle 19e eeuwse landgoed Theursot. Naast gemeenschappelijke ruimten waar we werken en ontspannen heeft elk stel een eigen slaapkamer met eigen sanitaire voorziening. Theursot ligt aan de rand van een dorpje in het regionale natuurpark de Morvan in de Bourgogne, zo'n 780 kilometer vanaf Utrecht. Kijk hier voor meer informatie van het huis en het landgoed.


Kosten en inschrijven

De kosten voor de Relatietherapieweek bedragen € 1750,- per persoon.

Dit bedrag is inclusief BTW, zes overnachtingen met ontbijt, lunch en de hele dag door koffie en thee, water en vruchtensap.

Wanneer jullie aanvullend verzekerd zijn wordt vaak een gedeelte van de kosten door de zorgverzekeraar vergoed.

Met alle aanmelders hebben we een vrijblijvend intakegesprek. Dit om kennis te maken en jullie verwachting en ons aanbod op elkaar af te stemmen. Inschrijving vindt plaats na dit gesprek en met wederzijdse instemming. Aan het intakegesprek zijn geen kosten verbonden. Zet deze stap en meld je aan.